Activiteiten
Huygens Festival 2020 gaat door

Met wat aanpassingen kan het Huygens Festival dit jaar doorgang vinden. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september vindt dat festival plaats in het Huygenskwartier.  Met het gratis toegankelijke festival wordt klassieke muziek onder de aandacht gebracht en breed toegankelijk gemaakt voor het publiek. Nu is 2020 een bijzonder jaar. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar het is ook het Beethovenjaar. Ludwig van Beethoven werd namelijk 250 jaar geleden op 17 december 1770 in Bonn, Duitsland, geboren.

In het kader van het festival is er nu een wedstrijd voor kinderen: ‘Hoe zie jij Elise als je naar ‘Für Elise’ luistert?’ Van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot een hiphop-versie. De maximale maat van de creatieve (niet bederfelijke) uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Er zijn twee leeftijdscategorieën: 4-12 en 13-18 jaar.

Inzendingen moeten vóór 31 augustus worden verzonden, onder vermelding van Huygens Festival ‘Für Elise’. Digitale bijdragen via secretaris@huygensfestival.nl Overige bijdragen worden gestuurd naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. De mooiste inzendingen zullen tijdens het Huygensfestival worden getoond in de etalages van de winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg.