Nieuws
‘Boeren tussen Steden’ postuum eerbetoon aan Jacques van Herten

Vanaf vrijdag 31 juli, om 17.00 uur,  is de serie ‘Boeren tussen Steden’ te zien op TV West. Hierin maakt de kijker kennis met negen agrarische families uit Leidschendam en Stompwijk. Zij laten zien hoe zij ondernemen in het groene weidegebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden en de problemen waar zij door de verstedelijking van dat gebied tegenaan lopen. In elke aflevering staat een familie centraal.

De Voorburgse fotograaf Michel Groen heeft aan deze serie meegewerkt. Hij noemt de serie een postuum eerbetoon aan filmer Jacques van Herten: ,,Ik heb voor deze bijzondere serie alle drone-opnamen mogen maken op verzoek van Jacques, mijn bijdrage hierin is maar een klein onderdeel van de serie, maar de samenwerking met Jacques (en dan niet alleen voor deze serie) heb ik altijd als zeer fijn en prettig ervaren. Deze vakman is een groot gemis in de media/documentaire wereld van Leidschendam-Voorburg en Stompwijk.”

Jacques Herten was ook medewerker van Vlietnieuws. Wij hebben de serie ‘Boeren tussen steden’ ook via de site gebracht. Jacques overleed op 13 juni.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter