Activiteiten
Vlietwensen staat klaar om Burendag te ondersteunen

Het duurt nog even, maar op zaterdag 26 september is het weer Burendag.  Wie een leuk idee heeft voor deze dag kan een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een straatfeest, straatopschoondag, sport- en spelactiviteiten, de aanleg van geveltuintjes, of het beschilderen van vogelhuisjes voor een nog diervriendelijkere buurt.

Burendag is een landelijk initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Zij ondersteunen deze dag, omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor hun omgeving. Het is dit jaar de 15e keer dat Burendag wordt georganiseerd.

Dit jaar wel iets anders dan anders, activiteiten moeten voldoen aan de geldende voorschriften. Zo geldt er een maximaal aantal deelnemers per activiteit en roepen Douwe Egberts en het Oranje Fonds op om Burendag dit jaar voor de deur, in de buitenlucht te vieren. Maar ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten om samen met buren te ondernemen. Kijk voor inspiratie en tips voor het organiseren ook eens op www.burendag.nl Vlietwensen kan  Burendag ondersteunen met een financiële bijdrage voor één of meer activiteiten. Dit kan via het aanvraagformulier op www.vlietwensen.nl (foto Vlietwensen)