Activiteiten
Voorburgse kinderboerderijen open

De Voorburgse kinderboerderijen Essesteijn en Vreugd & Rust zijn, met aangepaste openingstijden, open. Dat meldt Middin, de organisatie die mensen met een beperking helpt hun eigen leven te leiden. Midden runt de kinderboerderijen.

Gisteren meldde Vlietnieuws dat de boerderijen nog steeds op slot zaten. Midden spreekt dat tegen. ‘Beide kinderboerderijen zijn ondanks de coronamaatregelen gewoon open voor bezoekers. De openingstijden zijn op Vreugd & Rust wel enigszins aangepast. Deze boerderij moet af en toe dicht zodat onze cliënten en medewerkers voldoende ruimte (rekening houdend met de 1,5 meter afstand) hebben om de dieren te verzorgen en de terreinen te beheren. Bijvoorbeeld om de stallen uit te mesten’.

‘Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden kunnen we alleen aan de richtlijnen van het RIVM voldoen als er geen bezoekers op het terrein aanwezig zijn. Vandaar de aangepaste openingstijden. Uiteraard hebben we ook contact met de gemeente. Waarbij de gezondheid van cliënten, medewerkers en bezoekers op de locaties natuurlijk voorop staat’.

‘Kinderen, ouders en andere bezoekers zijn dus van harte welkom om op de kinderboerderijen van de vakantie en het mooie weer te genieten. De openingstijden voor Essesteijn zijn maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag & zondag 12.00 uur tot 17.00 uur. Vreugd & Rust is op dinsdagen open tussen 09.00 en 16.30 uur, op woensdagen tussen 09.00 en 12.00 uur en op vrijdagen tussen 09.00 en 16.30 uur’.