Nieuws
Verkoop woningen Vliethaven start

De verkoop van 79 nog te bouwen woningen op het bedrijfsterrein aan de Pasnashofweg in Leidschendam, bekend als Vliethaven, is aanstaande. Dat meldt het ‘team Vliethaven b.v.’, bestaande uit Niersman Bouw Voorschoten en Kunz & Luiten vastgoedprojecten uit Stompwijk.

Over de bouw wordt sinds 2015 gesproken. Destijds ging het om een project van Schouten en De Jong Projectontwikkeling dat samenwerkte met Era Contour. De gemeente sloot ook men hen een overeenkomst. Later stootte Schouten het project af. B&W zonden onlangs een wijziging van het bestemmingsplan aan de gemeenteraad waardoor de bouw van de woningen mogelijk moet worden.

Volgens Vliethaven b.v. is het bouwplan inmiddels aangepast en verbeterd. Het gaat om 79 duurzame woningen in verschillende typen (royale appartementen, vrijstaande villa’s, havenwoningen en gezinshuizen) met een eigen binnenhaven. De ‘woonwijk’ wordt autoluw; auto’s zijn er te gast. Vliethaven wordt gebouwd en verkocht met het garantiecertificaat van Woningborg.

Vliethaven b.v. werd op 20 mei van dit jaar opgezet. Aandeelhouders zijn naast Niersman projectontwikkeling, Kunz en Luiten vastgoed projecten uit Stompwijk. Dat bedrijf is in handen van Beaujan beheer (eigenaar Jan Kunz) en L.Luiten beheer (eigenaar Leo Luiten). (Illustratie gemeente LV. Betreft oude plan)