Nieuws
Twee nieuwe viaducten over A4

Rijswijk vernieuwt twee viaducten over de snelweg A4. Het gaat om het viaduct tussen het oude Rijswijk en Rijswijk Buiten en het viaduct in de Van Rijnweg. Deze worden vervangen door 2 fiets ecoducten. Hiermee worden de stadsdelen van Rijswijk aan weerszijden van de snelweg beter met elkaar verbonden en wordt het voor mens en dier makkelijker en aangenamer om de snelweg over te steken.

Bij Rijswijk liggen aan beide kanten van de snelweg A4 parken. Al langer leeft de wens bij de Rijswijkse inwoners om deze parken met elkaar te verbinden. Ook andere overheden zijn voorstander van deze verbindingen die ten goede komen aan de mobiliteit. Om Rijswijk ook in de toekomst goed bereikbaar te houden is het van belang om ruimte te bieden aan de ontwikkeling van onder meer fietsroutes. Naast een fietspad zal ook een voetpad worden aangelegd. Bovendien leven in de parken aan weerszijde van de A4 veel dieren die erbij gebaat zijn dat zij de snelweg makkelijker kunnen oversteken. Denk hierbij aan egels, vlinders, marters, salamanders en vleermuizen.

Om de doorstroming op de snelweg A4, de autoweg N14 en de bereikbaarheid van de regio Den Haag te verbeteren, treft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een aantal maatregelen. Hiertoe behoort onder andere de verbreding van de snelweg A4. Bij dit project wordt samen met partijen uit de regio, zoals de gemeente Rijswijk, ook gekeken naar andere kansen die tegelijk met de weg aanpassing uitgevoerd kunnen worden. De realisatie van de 2 fiets ecoducten bij Rijswijk is zo’n kans.

Het 1e fietsecoduct verbindt het Wilhelminapark bij Rijswijk Buiten met het oude Rijswijk. Dit ecoduct sluit aan op een bestaande fietsbrug. Het 2e ecoduct wordt helemaal nieuw gebouwd. Deze komt in plaats van het huidige viaduct op de plek waar de Van Rijnweg de snelweg A4 kruist. Dat viaduct moet vanwege de verbreding van de snelweg gesloopt worden. Het is namelijk niet breed genoeg voor een extra rijbaan op de A4. De ecoducten worden gebouwd tijdens de realisatie van het project A4-Haaglanden-N14, waarschijnlijk in de periode 2023 tot 2027. (foto Rijkswaterstaat)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter