Nieuws
Nieuwe Paagman boekwinkel in Leidschendam

Op zaterdag 26 september opent Paagman een spiksplinternieuwe winkel in winkelcentrum Leidsenhage (toekomstige Westfield Mall of the Netherlands). De zaak wordt 700 vierkante meter groot. Het familiebedrijf Paagman noemt de opening zelf ‘een bijzondere stap in de ontwikkeling van het familiebedrijf’. Het is bovendien voor eerst in ruim 15 jaar dat in Nederland een geheel nieuwe boekwinkel van deze omvang wordt gerealiseerd.

Fabian Paagman, algemeen directeur: ,,Wij voelden ons vanaf het eerste begin al aangesproken door de ambities van Westfield Mall of The Netherlands. Deze sluiten aan op datgene waar wij als boekhandel voor staan: innovatief en hoogwaardig, maar tevens toegankelijk en zeer aantrekkelijk. We willen als boekhandel blijven vernieuwen, inspireren en verleiden. We zijn er om de boeken en literatuur te vinden die je zoekt, maar vooral ook om datgene te bieden waar je níet direct naar op zoek bent, maar wel wilt lezen, wilt weten, wilt beleven en wilt hebben. Dat sluit zonder meer aan bij Westfield Mall of the Netherlands in het ambiteuze winkelconcept dat ze realiseert aan de rand van Den Haag.”

Vanaf komend najaar kunnen bezoekers in Westfield Mall of The Netherlands terecht voor een overweldigend boekenaanbod. Daarnaast kenmerkt het concept van Paagman zich door het regelmatig organiseren van lezingen en interviews met lokale, nationale en internationale auteurs. Deze bijzondere ontmoetingen – waarmee Paagman jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt – zijn altijd gratis toegankelijk en interessant voor een zeer breed publiek. De nieuwe winkel in Westfield Mall of the Netherlands krijgt een verrassende inrichting – ontworpen door designers Aces of Space – en staat daarmee garant voor een innovatief, maar warm en uitnodigende winkel waar het heerlijk ontdekken en verblijven is.

Paagman is sinds 1951 gevestigd in het Haagse Statenkwartier en groeide in de afgelopen 68 jaar uit tot dé toonaangevende Haagse boekhandel met tevens verkoop van kantoorartikelen, cd’s & lp’s en horeca. Paagman heeft twee winkels in Den Haag en één winkel in Delft; tevens verkoopt Paagman online via  http://www.paagman.nl Bij Paagman zijn circa 110 mensen werkzaam.

Paagman zat in het verleden ook al in Leidsenhage, toen aan Kamperfoelie. De zaak ging per 1 augustus 2011 dicht.