Nieuws
Gemeente: geen elektrische auto’s in garage

De gemeente wil niet dat er elektrische auto’s geparkeerd gaan worden in de garage van Buytenhof: een nog te bouwen pand met 33 appartementen aan de Raadhuisstraat in Voorburg. Er moeten ook geen oplaadpalen in de garage komen. De gemeente noemt ‘brandveiligheid’ als reden.

Het standpunt van de gemeente blijkt uit een brief aan Loostad b.v., de ontwikkelaar van Buytenhof. Daarin erkent de gemeente wel dat het een zaak is waarover Loostad zelf als eigenaar van het gebouw beslist. De gemeente spreekt over ‘een dringend advies’.

De houding van de gemeente is opvallend. Onlangs lieten B&W in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck nog het volgende weten: ‘Voor particuliere parkeergarages geldt dat de oplaadvoorzieningen op dit moment niet in beeld zijn. Het is niet verplicht het plaatsen van een oplaadvoorziening te melden. Ook geldt er geen vergunningplicht’.

Hartsinck stelde zijn vragen naar aanleiding van een artikel bij Vlietnieuws, medio mei, over zorgen die de brandweer zich maakte inzake oplaadpalen in parkeergarages.

Toekomstige bewoners van Buytenhof gaan een parkeergarage gebruiken die gekoppeld is aan de garage die het reeds bestaande woonzorgcentrum Rustoord ook benut. De garage is in totaal 1000 vierkante meter groot.

B&W wijzen in hun schrijven aan Loostad op de ‘complexe bereikbaarheid’ van de garage (ingang Raadhuisstraat hoek Sionstraat) en het risico van uitbranden met grote maatschappelijke en economische schade.

Of bij de bouw van Rustoord ook gewaarschuwd is tegen elektrische auto’s en laadpalen is onbekend. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter