Nieuws
Gemeenteraad krijgt overeenkomst Schakenbosch

Wethouder Jan-Willem Rouwendal heeft de gemeenteraad de Anterieure Overeenkomst gezonden die hij op 21 oktober 2019 met Schakenbosch b.v. tekende. GBLV-gemeenteraadslid Hans-Peter Klazenga vroeg eind juli om het stuk dat de gemeenteraad formeel nooit te zien kreeg.

Op 15 oktober 2019 berichtte de wethouder de gemeenteraad alleen per brief over de overeenkomst die hij met Schakenbosch b.v. afsloot. Toen meldde hij ook: ‘Voor de gemeente zijn geen financieel-economische risico’s verbonden aan het aangaan van de anterieure overeenkomst’.

Begin juli liet de wethouder de gemeenteraad weten dat Schakenbosch b.v. een schadeclaim van 14 miljoen euro wilde gaan indienen, nadat de gemeenteraad het bouwplan voor Schakenbosch had afgewezen. Daarnaast liep de gemeente per niet gebouwde woning 4000 euro aan uitkering van het rijk mis, aldus de wethouder. Er zouden 325 woningen zijn gekomen.

Vlietnieuws heeft in juli uitgebreid gepubliceerd over de inhoud van de Anterieure Overeenkomst. In een officieel schrijven aan B&W sprak Schakenbosch b.v. over een claim van ‘vele miljoenen euro’s’. Ook kondigde men juridische stappen aan tegen gemeenteraadsleden. Het bouwplan werd geblokkeerd door GBLV, D66, GroenLinks en VVD-gemeenteraadslid Arnold Brans.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter