Mening
Blog: De kop gaat weer eens in het zand

Deze week is opnieuw pijnlijk duidelijk geworden hoe slecht het is gesteld met de samenwerking tussen onze gemeente en buur Den Haag. Of moet worden gezegd: hoe slecht onze gemeente omgaat met Haagse beslissingen. Neem nu de afkondiging van een milieuvriendelijke zone in Den Haag. De hele stad is vanaf december verboden gebied voor brommertjes en scooters van meer dan 10 jaar oud. Via facebook waarschuwen onze gemeentelijke voorlichters voor deze maatregel en roepen op om een ontheffing aan te vragen. Alsof daar gehoor aan gegeven zou worden.

Beter was het geweest om eens te kijken naar de gevolgen van zo’n besluit voor onze gemeente. De Westvlietweg bijvoorbeeld is Haags gebied en valt eind dit jaar onder de nieuwe milieu wetgeving. Aan diezelfde weg zit echter wel een MBO school, het Wellant College. De meeste leerlingen komen op de brommer en op de scooter. En dat zullen vast niet allemaal de meest moderne elektrische voertuigen zijn. Naast die school ligt er ook nog eens een enorm sportcomplex met verenigingen uit Leidschendam-Voorburg. Ook daar moeten alle leden worden gewaarschuwd voor het verbod op vieze brommers.

Nu kunnen we allemaal roepen dat het wel los zal lopen met de handhaving, maar dat is eigenlijk oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. En dat willen we in deze brave gemeente niet. Neen, hier stopt men liever de kop in het zand, om maar niet te zien wat er een paar kilometer verderop gebeurt.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter