Nieuws
VVD zegt ‘ja’ tegen meer fietsnietjes

Er zijn meer fietsnietjes nodig bij de Sluis in Leidschendam, aldus de  VVD. Het Sluisgebied is een gewilde bestemming voor dagjesmensen en een geliefde stop voor fietsers en wielrenners van binnen en buiten de gemeente. De afgelopen weken hebben goed laten zien dat het goed en veilig wegzetten van al die tweewielers hier een hele uitdaging is. Dubbele rijen op de stoep of onoverzichtelijk fietsen op hoekjes geparkeerd leveren soms zelfs onveilige situaties op.

Gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel: ,,Als bewoner van het Sluisgebied zie ik het zelf gebeuren. Fietsen op het voetpad bijvoorbeeld waardoor ouderen met de rollator of gezinnen met kinderen gedwongen worden op straat te lopen. Of fietsen lukraak op straat die vallen op auto’s of tegen ramen. We stimuleren als gemeente bezoekers vooral te komen met de fiets. Plekken om die vervolgens goed neer te kunnen zetten zijn er nu echter niet. En dat terwijl de oplossing zo makkelijk is. Fietsnietjes zijn snel en makkelijk te plaatsen en zijn vrijwel onderhoudsvrij.’’

,,Vorig jaar heeft de gemeente wel fietsnietjes neergezet. Deze nietjes zijn echter in de plaats gekomen van de ijzeren fietsrekken die er al stonden. Er zijn dus géén extra plekken gecreëerd terwijl hier wel behoefte aan is.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter