Mening
U zegt het maar: Gemeentelijk wangedrag rond Mgr. van Steelaan

Kijkend uit het raam van mijn woonkamer zie ik dezer dagen opeens een levensgroot bord, dat is neergezet op de Mgr. van Steelaan. Er wordt op vermeld dat de laan wordt aangepakt, nieuwe riolering en zo, en dat dit werk tot eind van het jaar gaat duren. Er staat niet bij of de weg ook dicht gaat. Wel een vermelding naar een website van de gemeente.

Toch eens verder gezocht. En ja, deze drukke verbindingsweg in Voorburg gaat maandenlang dicht. Niet alleen de riolering wordt aangepast, de fietspaden worden geasfalteerd en komt een nieuwe inrichting tussen de Spinozalaan en de Prinses Irenelaan. Maar wacht eens even: wij wonen bijna op de hoek van de Spinozalaan en de Mgr. van Steelaan. Waarom is ons niets verteld? Krijgen we straks maandenlang nóg meer verkeer voor de deur. Het is nu al zo lekker druk met tenminste twee bussen per kwartier, de auto’s , de luid ronkend racende motoren en niet te vergeten alle maaltijdkoeriers op hun scooters.

En dan die herinrichting. Mogen we misschien weten wat er gaat gebeuren? Deze gemeente roemt zichzelf altijd over de inspraak en de betrokkenheid van de inwoners. Waarom hebben we dan geen plan gezien, laat staan de mogelijkheid gekregen om er als direct omwonende iets van te vinden?

Neen, we worden voor een voldongen feit gesteld. Al volgende week gaat de schop in de grond. Wie interesseert die omwonenden nou. Misschien dat er voor de goede orde dezer dagen nog een voorlichtingsbrief van de gemeente in de bus wordt gestopt. Als mosterd na de maaltijd. En die inspraak? Ach, dat is een hobby van de burgemeester. En daar luistert toch niemand binnen het gemeentelijk apparaat naar?

(naam inzender bij redactie bekend)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter