Mening
U zegt het maar: Gemeentelijk wangedrag (2)

Gisteren stond er op deze plek een bijdrage over gemeentelijk wangedrag rond de afsluiting Mgr. Van Steelaan in Voorburg. Hierbij nog een voorbeeld, eveneens uit Voorburg.

Vorige week werd bekend dat er gewerkt gaat worden aan het Prinses Marianneviaduct in Voorburg. En wel ‘s nachts. Er moeten 75 gaten in de onderkant van het viaduct gedicht worden. Rijkswaterstaat heeft BAM opdracht gegeven dat te doen.

Dat die werkzaamheden geluidoverlast veroorzaken is nogal wiedes. Zeker ‘s nachts als andere dagelijkse geluiden verstommen. BAM heeft berekend dat er per gat een geluidniveau kan optreden van 109 decibel: meer dan twee maal zo veel als normaliter voor de gevel van een woning wordt toegestaan.

BAM ziet echter geen problemen voor de bewoners van omliggende woningen. Want die staan, volgens BAM, op meer dan 100 meter afstand.

Hoe BAM dat gemeten heeft is onbekend. Feit is dat het niet klopt. De woningen staan op sommige plaatsen bijna letterlijk onder het viaduct. Op een afstand van hoogstens 20 meter.

De gemeente heeft een vergunning gegeven voor de werken en de geluidoverlast die ermee gepaard gaat. Kennelijk is er geen enkele ambtenaar op het Raadhuis die de stukken vooraf leest. En die zegt ‘hé, dat klopt niet wat BAM daar beweerd. Die woningen liggen veel dichter bij dat viaduct’.

Dat door de kortere afstand ook de geluidbelasting voor de bewoners veel groter wordt dan BAM beweert, en dat er dus extra maatregelen nodig zijn om de herrie te beperken, hetgeen maakt dat er niet zo maar een vergunning kan worden afgegeven; daar denkt op het Raadhuis kennelijk niemand over na.

Daarmee is het stempel ‘gemeentelijk wangedrag’ verdiend. Of is de gemeente er ineens niet meer voor de inwoners?

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter