Activiteiten
Open sportvelden; oproep de mist in

Ondanks een verzoek van eind mei zijn Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland er niet in geslaagd gemeenten te vragen hun sportvelden deze zomer zo veel mogelijk open te stellen nu door corona meer mensen thuis vakantie vieren. Dat blijkt uit een brief van gedeputeerde Anne Koning aan Provinciale Staten.

Het verzoek werd op 20 mei gedaan in een vergadering van de Statencommissie Klimaat Natuur en Milieu. Koning zei toen toe er werk van te gaan maken. De gedeputeerde meldt nu dat er navraag bij gemeenten is gedaan. Velen bleken al werken aan het open houden van sportvelden.

De Vereniging sport en gemeenten (VSG) wilde op verzoek van de provincie in de maandelijkse nieuwsbrief aan de gemeenten een oproep plaatsen om tijdens de zomer de sportvelden open te houden.

‘Helaas is er door omstandigheden voor en tijdens de zomervakantie geen nieuwsbrief meer verschenen, en heeft de provincie in de nieuwsbrief van de VSG dan ook geen oproep kunnen plaatsen’, meldt Koning nu.

‘Met de VSG is de afspraak gemaakt dat, in plaats van een oproep er na de zomer een interview verschijnt in het magazine van de VSG. In dit interview zal ik onder andere complimenten geven aan de vele gemeenten en sportclubs die blijkens de inventarisatie hun sportvelden open hebben gesteld tijdens de zomervakantie’.

‘Ook wil ik het belang benadrukken van sportverenigingen om hun sportvelden open te blijven stellen tijdens de huidige pandemie. Het blijft belangrijk dat kinderen en volwassenen op een veilige manier (buiten) bewegen en sporten, ook de komende periode’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter