Nieuws
Tijdsdocument coronacrisis in nevelen gehuld

B&W zijn ook na een week wachten niet in staat om aan te geven wat er geworden is van een tijdsdocument coronacrisis waar de gemeenteraad op 12 mei unaniem om vroeg. Ook bij het Erfgoedpodium heerst doodse stilte, ook al zou men daar deze zomer een conceptplan met kaders maken voor het document.

‘Er wordt aan gewerkt door het Erfgoedpodium. In verband met de vakantie is het op dit moment niet mogelijk bij het Erfgoedpodium de exacte stand van zaken te achterhalen’, laat een woordvoerster van B&W na een week speuren, weten.

De idee voor het tijdsdocument was afkomstig van de gemeenteraadsleden Diederik Visser (CDA) en Frank Rozenberg (GBLV). Zij vroegen B&W om gelet op de uitzonderlijke situatie van de coronacrisis een tijdsdocument te (laten) maken over Leidschendam-Voorburg ten tijde van de coronacrisis.

Het tijdsdocument moest multimediaal in de vorm van artikelen, interviews, nieuwsitems, video’s, foto’s in elkaar gezet worden door lokale zzp’ers. De coördinatie werd neergelegd bij het Erfgoedpodium, dat ook een rol kreeg om het verbindende verhaal te maken.

Het project was bedoeld om zzp’ers actief in de mediahoek die door de crisis opdrachten en dus inkomsten misliepen. Zij waren bij uitstek geschikt zijn om de effecten van de coronacrisis in al zijn facetten, te verslaan en weer te geven, aldus de twee raadsleden.

‘Vastleggen van gebeurtenissen te allen tijde, maar in het bijzonder tijdens crisis en gebeurtenissen met zware maatschappelijke consequenties voor de Leidschendams Voorburgse gemeenschap, van groot belang is. De coronacrisis heeft een maatschappelijke, sociale en economische impact kent die uniek is in de geschiedenis van onze gemeente’, zo stond in de motie die unaniem werd aangenomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter