Nieuws
Oliebollen zijn vroeg dit jaar

In navolging van Amsterdam en Rotterdam stelt Den Haag oliebollenverkopers in staat hun handel al vanaf 1 oktober op straat aan te bieden. Normaliter begint de oliebollenverkoop pas op 1 november. Reden voor de eerdere verkoopdatum is de coronacrisis.

‘De Haagse detailhandel en horeca hebben een zware periode achter de rug. Nog steeds zijn de mogelijkheden om op een normale manier omzet te draaien beperkt. Dat is voor B&W aanleiding geweest om voor de zomer een aantal tijdelijke versoepelingen toe staan voornamelijk op het gebied van de terrassen’.

‘Nu inmiddels het eind van de zomer in zicht komt zijn wij ook benaderd door een andere beroepsgroep, namelijk de verkopers van oliebollen. Zij hebben B&W gevraagd om ook in aanmerking te kunnen komen voor een versoepeling, door de verkoopkramen eerder neer te zetten en de verkoop te starten. Amsterdam en Rotterdam zijn hier al voorop gegaan. B&W willen deze beroepsgroep tegemoet komen’, aldus wethouder Hilbert Bredemeijer.

‘De inrichting van de verkoopplek moet zo zijn dat bezoekers en voorbijgangers de anderhalve meterregel in acht kunnen blijven nemen. Eventueel ander gebruik van de ruimte mag niet in het gedrang komen. Hierbij valt met name te denken aan extra terrasruimte die in het kader van de versoepelingen is ingenomen. Als daar een samenloop ontstaat doen we een beroep op ondernemers om samen tot aanvaardbare oplossingen te komen’.

B&W in Leidschendam-Voorburg hebben tot nu toe geen soortgelijke maatregel afgekondigd.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter