Nieuws
KWF collecteert op 1,5 meter

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding, 30 augustus tot en met 5 september, wordt ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur. ,,De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de corona crisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt door bijvoorbeeld uitgestelde behandelingen”, zegt Annelies van Staveren, voorzitter van collecteteam Leidschendam-Voorburg. ,,We hopen dan ook dat alle inwoners net zo gul geven als vorig jaar, toen wij een prachtige opbrengst hebben mogen ophalen.” Het collecteteam in Leidschendam en Voorburg is nog op zoek naar collectanten. Meld je aan via onze Facebookpagina of per email op kwfleidschendamvoorburg@gmail.com.

Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. Dat is goed nieuws, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Eerder deze week resulteerde de TV-actie ‘Nederland staat op tegen Kanker’ nog in meer dan 20.000 nieuwe donateurs. Een heel mooi

Behalve een donatie met contant geld kan men ook contactloos via een QR-code doneren. De gever kan deze code scannen met de mobiele telefoon en zo een gift overmaken. Ook gaan collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek. (foto KWF)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter