Nieuws
Voorburgse ‘gouwe ouwe’ in Kakafonie

Voorburger Aad Meerbeek is rond 13.00 uur in de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nummer ‘Sing me back home’ te laten horen. Op 16-jarige leeftijd startte hij zijn muzikale carrière als zanger van diverse bands. Na zijn militaire dienst is hij onder contact genomen bij JR Production (van Jack Jersey), waar hij onder zijn artiestennaam Tony Martin vier singles uitbracht.

Live zingen ging toen nog met een muziekband die op een spoelenrecorder (bandrecorder) werd geplaatst. Aad vond dat niet zo leuk en hij besloot en band op te richten: de Tony Martin Band. Deze band heeft jaren opgetreden door heel Nederland, veel in strandtenten, bij particulieren en op bedrijfsfeesten. In Voorburg waren ze ook graag geziene gasten. Vanaf eind jaren negentig is Aad Meerbeek achttien jaar lang de zanger geweest van dansorkest Eastend Sixteen, onderdeel van het Voorburgse Forum Hadriani.

De inspiratie voor het opnemen van ‘Sing me back home’ heeft Aad Meerbeek opgenomen tijdens de lockdown. Van de ene op de andere dag veranderde het leven voor iedereen op deze aardbol. Ouderen mochten hun kinderen en kleinkinderen niet meer zien; verpleeghuizen gingen op slot en ondernemers moesten op hun handen gaan zitten. Het nummer ‘Sing me back home’ is geschreven door Merl Haggard. De video is gemaakt door Evenblij Film, met hulp van Henk en Karin Meerbeek. Kleinzoon Levi speelt een rol in deze clip die je op Youtube kunt vinden.

Voor Aad komt Johan Keeman om 12.30 uur zijn nieuwe single ‘Onderweg naar huis’ te laten horen. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt. Ben Cramer is om 13.30 uur te gast om zijn nieuwe single ‘Voordat je gaat’ te laten horen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter