Het jaarlijkse Cultureel Zomerfestival, waarbij de culturele sector in Leidschendam-Voorburg zich presenteert in het winkelcentrum Julianabaan in Voorburg, gaat als gevolg van corona niet door. Daarom brengt Midvliet op zaterdag 29 augustus op radio en televisie een alternatieve invulling. Midvliet biedt via een speciale radio- en tv-uitzending gelegenheid aan instellingen om zich te presenteren aan het Leidschendam-Voorburgse publiek.

Door middel van filmpjes en korte interviews zullen enkele instellingen te horen en te zien zijn van 15:00 tot 17:00 uur op zowel radio als tv. In de studio zijn te gast: Theater Ludens (Rogier Helwig); Dans aan de Vliet (Mira Morena); Museum Swaensteijn (Karlien Ritter); Huygens Festival (Annet Weijermars) en Mooi Voorburg (Lodewijk van Vliet).

Besproken en te zien zal zijn wat deze instellingen het komend cultureel seizoen te bieden hebben. Op deze wijze wil Midvliet een steun in de rug geven aan de culturele sector in de regio die het als gevolg van het coronavirus moeilijk heeft.