Nieuws
Parkeergarage Leidschendam Centrum krijgt meer aandacht

De bouw aan het Molenpad in het Leidschendam Centrum is weer van start gegaan. De ondernemers in het centrum zijn blij dat de bouw weer is hervat, maar zien ook dat de bouwer ruimte nodig heeft om vlot en veilig te kunnen bouwen. Dit kan tijdelijk ten koste gaan van een aantal parkeerplaatsen. In de praktijk blijkt dat veel mensen kiezen voor parkeren op straat. Enerzijds omdat dit gemakkelijk is en anderzijds omdat er toch vaak plek genoeg is.

Voorzitter van de Stichting Promotie Leidschendam Centrum (SPLC) Alfred van Kesteren: ,,Dat er minder parkeerplaatsen op straatniveau zijn is jammer maar noodzakelijk en dus is de parkeergarage broodnodig. In het totale bouwplan is hier dan ook rekening mee gehouden en de parkeergarage is zo groot gemaakt dat hij met gemak alle bezoekende gasten een veilige parkeerplaats kan bieden.”

Tot voor kort kwam het wel eens voor dat de garage volstond. Dit kwam voornamelijk door langparkeerders. Dit is nu opgelost door het invoeren van een blauwe zone. Hierdoor kunnen de bezoekers van het Leidschendam Centrum nagenoeg altijd een parkeerplaats vinden en kunnen zij 2 uur gratis parkeren. Om de parkeergarage onder de aandacht te brengen zullen de ondernemers uit Leidschendam Centrum de komende tijd enkele acties organiseren. Hiermee willen zij laten zien dat de garage gemakkelijk bereikbaar is, toegankelijk, ruim, licht en overzichtelijk is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter