Nieuws
Mgr. van Steelaan dicht: binnen twee uur alle bomen om

Een paar minuten voor zeven werden de borden maandagochtend neergezet en ging een deel van de Voorburgse Mgr. van Steelaan, richting Leidschendam, dicht. Om negen uur waren alle 11 bomen langs dit stuk omgezaagd en afgevoerd. Vroeg en snel, kennelijk om geen ruzie met natuurliefhebbers te krijgen. Een paar uur later stond er een grote machine, werden onderdelen voor de riolering gebracht en stonden afzettingshekken gereed. En voor vieren was iedereen weer naar huis. Vandaag gaat de klus verder.

De gemeente gaat de riolering vervangen, knapt de stoep, het fietspad en de groenstrook op en vervangt ook het rioolgemaal in de nabijgelegen Strabolaan. Het werk duurt tot tenminste eind oktober. Daarna verhuist men naar de andere kant van de weg, die dag twee maanden op slot gaat. De huidige werkzaamheden vinden plaats aan de Monseigneur van Steelaan, tussen de Spinozalaan en de Prinses Irenelaan. Het werk is op 10 november afgerond. Tot dan is de Monseigneur van Steelaan vanaf de Spinozalaan tot de Prinses Irenelaan (alleen aan de even huisnummerzijde) afgesloten voor al het verkeer. Er gelden omleidingsroutes en de parkeervakken zijn tijdelijk niet te gebruiken.

Het werk verplaatst zich vanaf 10 november naar de oneven huisnummerzijde (Prinses Irenelaan richting Spinozalaan): de stoep, de parkeervakken, het fietspad en de groenstrook worden opgeknapt. De riolering blijft, die is aan deze zijde al eerder vervangen. De werkzaamheden duren tot medio december. Tussen 10 november en medio december is de Monseigneur van Steelaan vanaf de Prinses Irenelaan tot de Spinozalaan (alleen aan de oneven huisnummerzijde) afgesloten voor al het verkeer. Er gelden omleidingsroutes en de parkeervakken zijn tijdelijk niet te gebruiken.

Aan beide zijden van de Monseigneur van Steelaan wordt het fietspad tussen de Spinozalaan en de Prinses Irenelaan geasfalteerd en komt direct langs de stoep te liggen. De overgebleven ruimte creëert een betere groeiplaats voor de bomen. Die er stonden zijn omgehakt,  er komen nieuwe voor terug, zo is beloofd.

Nadat de werkzaamheden in de Monseigneur van Steelaan zijn afgerond, start de aannemer in januari 2021 met het vervangen van het rioolgemaal aan de Strabolaan. Dat is nodig omdat het gemaal aan het einde van haar technische levensduur is. Het nieuwe gemaal wordt volledig ondergronds gebouwd, boven de grond komt geen gebouw terug (foto:HK)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter