Een overeenkomst die de gemeente met Borghese heeft gesloten voor de ontwikkeling van Klein Plaspoelpolder (KPP) bevat geen artikel inzake de bouw van een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam. Dat blijkt uit de tekst van de zogenoemde intentieovereenkomst die wethouder Astrid van Eekelen op 7 juli met de top van Borghese ondertekende. Vlietnieuws heeft het tot nu toe geheime document in handen.

In de overeenkomst staat aangaande de nieuwe brug onder de kop ‘Overwegende dat’: ‘Borghese kennis neemt van de ruimtereservering, zoals weergegeven op de bijgevoegde bijlage, van de eventuele extra oeververbinding, hetgeen ruimtelijk en programmatisch van invloed kan zijn op de ontwikkeling van het totale gebied KPP’. KPP is het gebied tussen Vliet, J.D. Zocherstraat, Oude Trambaan en Plaspoelkade in Leidschendam.

Zoals Vlietnieuws gisteren meldde gaat het bij de ruimtereservering om een stuk van 40 meter breedte binnen grond van de gemeente, daar waar vroeger de Mebin betoncentrale gevestigd was. Borghese gaat in opdracht van Amvest het gebied van kantoor Damsigt en bijbehorende parkeerterreinen ontwikkelen. Via de intentieovereenkomst wordt daar ook de gemeentegrond voormalige gemeentewerf, afvalstation Avalex en betoncentrale Mebin bij betrokken.

Uit de intentieovereenkomst blijkt dat Borghese/Amvest 214 vrije sector huurwoningen willen gaan bouwen, 35 huurwoningen in het middensegment (huur 1000 euro) en 47 huurwoningen in de sociale sector (huur 619 euro). Die aantallen kunnen nog wijzigen. De gemeente geeft volgens de intentieovereenkomst geen garantie dat het bouwprogramma gerealiseerd kan worden. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

In de overeenkomst staat dat beide partijen samen een onderzoek gaan doen naar de meest optimale ontsluiting van het gebied voor het verkeer. ‘Dit betreft tevens de verkeersontsluiting van de eventuele extra oeververbinding, de gevolgen voor het gebied KPP en de haalbaarheid ervan’.

Als het in de overeenkomst gaat over de ‘stedebouwkundige uitgangspunten’ komt de extra oeververbinding echter niet voor in de tekst. Dan staat er: ‘de ontsluiting van het projectgebied algemeen en meer in het bijzonder van de ontsluiting van de Nieuwe Havenstraat en Johan David Zocherstraat’.

Gemeente en Borghese zijn overeengekomen dit najaar knopen door te hakken. Daarbij gaat het ook om een proef met duurzame mobiliteit en het parkeren in het gebied. De huidige intentieovereenkomst zou dan ook opgevolgd moeten worden door een nieuwe overeenkomst. De gemeente kan, zo blijkt, de overeenkomst eenzijdig opzeggen. Ook kan men voor de eigen grond een andere ontwikkelaar kiezen dan Borghese.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com