Nieuws
Voetbal dit weekeinde

Na meer dan 6 maanden is het dan eindelijk weer zo ver. RKAVV 1 begint aan de competitie van een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Toen werd na de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen op 8 maart de competitie abrupt afgesloten door corona. Een lastige en hele bijzondere periode brak aan. Toch gingen bepaalde zaken gewoon door. Spelers en trainers vertrokken; de opengevallen plaatsen moesten worden ingevuld. Dat was zeker niet gemakkelijk mede omdat er geen wedstrijden waren om spelers te bekijken. Asim Metin (ASWH), Ayoub Boukhari (Jong Sparta), Esin Gula ( Scheveningen), Etienne Muishout (Excelsior Maassluis). Justin Lopes (Houtwijk) en Yanni Bouras (Leonidas) kwamen RKAVV versterken.

De eerste tegenstander is Rkvv Velsen. De ploeg van trainer Jan Nederburgh speelde afgelopen zondag tegen Hoogeveen en verloor met 0-1. Vorig seizoen trof RKAVV Velsen alleen thuis. Het werd een moeizame 2-1. De stugge ploeg van toen staat er nu ook weer. Trainer Maurizio Ceccucci: ,,Na zo’n lange periode zijn we weer toe aan echte wedstrijden. Ik heb afgelopen week op de training een super gretige ploeg gezien die niet kan wachten om te beginnen. Als dat tegen Velsen ook zo gaat heb ik er alle vertrouwen in.’’ Aftrap in Leidschendam 14.00 uur.

Overige programma:

zat. 12 sept. 14.30 uur VV Wilhelmus – Forum Sport (beker)

zat. 12 sept. 14.45 uur RAS – SEV (beker). Duel gaat NIET door vanwege corona bij RAS.

zon. 13 sept. 14.00 uur VCS – Stompwijk’92 (beker)

dins. 15 sept. 20.00 uur Stompwijk’92 – SVH (beker)