Activiteiten
Allemaal digitaal: Cursussen, workshops, hulp en informatie

Met ‘Allemaal digitaal! presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en SeniorWeb aan de Vliet het aanbod voor september tot en met december. De folder met het complete cursusaanbod ligt klaar in de bibliotheek. De bibliotheek en SeniorWeb bieden verschillende manieren aan om ‘digitaal fit’ te blijven. Dat doen zij in de vorm van het DigiCafé, workshops/lezingen en cursussen in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Het aanbod is gevarieerd en aantrekkelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Het aanbod is dit najaar uitgebreid met online workshops en cursussen. Natuurlijk kan men voor veel cursussen en een aantal workshops ook nog in de bibliotheek terecht. Er zijn passende maatregelen genomen om uw veiligheid te garanderen. Zo is het aantal plekken per activiteit beperkt en wordt de apparatuur grondig schoongemaakt.

Op elke locatie is er een gratis DigiCafé. Hier kunt u terecht met uw vragen over het gebruik of de aanschaf van een tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Ook verwijst men graag door naar de juiste workshop of cursus van Allemaal Digitaal! Hebt u extra hulp nodig bij uw e-reader? Maak dan een afspraak voor het e-book spreekuur. U kunt zo binnenlopen bij het DigiCafé. Een afspraak maken is niet nodig, wel De eerste DigiCafés zijn op 15 september in de bibliotheek in Voorburg, 16 september in de bibliotheek in Rijswijk en 17 september in de bibliotheek in Leidschendam. Tussen 14.00 – 16.00 uur kunt u zo binnenlopen.

De workshops zijn éénmalige bijeenkomsten van twee uur over één speciaal onderwerp. Enkele voorbeelden zijn: ‘Fiets- en wandeltochten maken met de smartphone, ‘Fotograferen en filmen met de iPhone/iPad’, ‘Geocaching met uw smartphone en/of tablet’ en ‘Praktisch gebruik van Apple iCloud’.

Cursussen bestaan, afhankelijk van de cursus, uit drie tot zes wekelijkse lessen. U kunt onder andere een kaartje kopen voor de cursussen ‘Android-telefoon en/of tablet’, ‘Windows 10’ of ‘iPhone en/of iPad’. De gratis cursussen zijn  ‘Klik & Tik: wegwijs met de computer, tablet en het internet’. En de cursus ‘Digitale overheid’waar men  leert hoe u een DigiD aanvraagt en zelf uw digitale zaken regelt met de gemeente, toeslagen aanvraagt of aangifte doet bij de Belastingdienst.

In de folder ‘Allemaal digitaal’ staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Of kijk op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal