Nieuws
Alleen winst VV Wilhelmus

Het voorlopig laatste bekerweekeinde leverde alleen voor de VV  Wilhelmus winst op. RKAVV ging in de eerste competitiewedstrijd hard onderuit.

VV Wilhelmus – Forum Sport 2 – 1

Nadat Forum Sport vorige week ruim had gewonnen van Wateringse Veld – Kranenburg was het verzekerd van een plek in de volgende ronde van de beker. Voor Forum Sport stond er dan ook geen druk op de wedstrijd tegen Wilhelmus. Misschien alleen de wil om te winnen in de stadsderby.

Het aantal geblesseerde spelers bij Forum Sport is groot. De ploeg speelde derhalve met veel invallers en dat was te zien in het veld. Het combinatiespel was minder. De vaste patronen zaten er niet in.

Doet niets af aan het frisse voetbal van Wilhelmus. Zij speelden met volle inzet en het zag er beter uit dan een tweetal weken geleden toen Forum Sport in de voorbereiding nog ruim wist te winnen.

De 1e helft was Wilhelmus de betere ploeg en verdiende het om op voorsprong te komen. Met soms bijzondere reddingen van de verdedigers van Forum Sport werd dat voorkomen. De rust werd met 0-0 bereikt.

In de 2e helft begon met een wat scherper Forum Sport. De wedstrijd was meer in evenwicht. Kansen aan beide kanten. De uitblinker aan Wilhelmus kant, Nick Hendrikse, kreeg het in de 20e minuut op zijn heupen en wist met twee fraaie individuele acties ook twee keer te scoren.

Voor Forum Sport was de 2-0 achterstand het sein om volop in de aanval te gaan. Achterin één op één en veel opportunisme in het spel. Wilhelmus werd terug gedrukt en kon slechts verdedigen Op een voorzet scoorde Luuk Goedbloed fraai de 2-1. Maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Overige uitslagen:

RKAVV – Rkvv Velsen 0 – 3 (competitie)

RAS – SEV geschrapt wegens corona bij RAS. Verburgh door naar volgende bekerronde

VCS – Stompwijk’92 3 – 1 (Kite Beuvink)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter