Nieuws
KJ 44 plat, toekomst Auto Fock onduidelijk

De gemeente laat het pand Koningin Julianaweg 44, kortweg KJ 44, slopen. Samen met de eigenaar van het er naast gevestigde Auto Fock wordt vervolgens bekeken of er tot een herontwikkeling van het hele gebied gekomen kan worden. Er zouden dan woningen komen met bedrijfsruimten op straathoogte.

Dat blijkt uit een schrijven van wethouder Jan-Willem Rouwendal aan de gemeenteraad. KJ 44, een vroegere uitgaansgelegenheid voor de jeugd, staat al jaren leeg. Er was wel belangstelling voor maar dat sprong steeds af op de kenmerken van het gebouw. Het pand is gemeentelijk eigendom.

De sloop kost 30.000 euro. Nu vergt het in stand houden van KJ 44 elk jaar 50.000 euro. Bij sloop wordt het gebouw afgeschreven in de gemeentelijke boeken. Dat scheelt ruim 200.000 euro. Een tijdelijke herinrichting van het terrein vergt 10.000 euro, de studie naar herontwikkeling 25.000 euro.

Bij herontwikkeling moet het gebied een eigen identiteit krijgen met een groene uitstraling en ‘open’ gevels. Aan de Koningin Julianaweg kunnen te bouwen woningen 2 tot 3 etages krijgen plus een kap; aan de J.S. Bachlaan zijn vier etages toegestaan net als aan de kant van de Oude Trambaan. Daar kunnen de woningen ook een kap krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter