Activiteiten
Vlietdagen met Sail Inn

Vlietdagen zonder schepen van welke omvang dan ook zijn moeilijk in te denken. In het verleden waren er tijdens de Vlietdagen de sail inn van een historische vloot op zaterdag, de candlelight shipping of de Kids Heroes Fun Cruise. Vlietdagen is varen op de Vliet en kijken naar varen op de Vliet.

Op zaterdag 19 september brengen de samenwerkende watersporters uit Leidschendam-Voorburg dat gevoel toch een beetje terug. Gelijk opening vaarseizoen bezoekt een konvooi van vijf historische schepen begeleid door een tiental sloepen de Sluis Leidschendam (14:00 uur) en vervolgens Voorburg. De boten zullen een stop maken bij park Vreugd en Rust (15:00 – 16:00 uur) alwaar het publiek in één richting langs de boten kan flaneren. Het eenrichtingsverkeer zal worden ingesteld in de richting Huygenshaven dus in zuidelijke richting .

Het bezoek van het konvooi onder de vlag ‘Hollandse plassen’ staat in het teken van het uitreiken ter plaatse van het glossy magazine Hollandse plassen met natuurlijk een pagina over Vlietland. Het uitreiken geschiedt in de Sluis Leidschendam en in Park Vreugd en Rust, zolang de voorraad strekt. Een aantal historische schepen zal vervolgens ligplaats kiezen in de Huygenshaven in Voorburg en eerst zondag na het stadsontbijt vertrekken. (foto opening vaarseizoen 2017, Ot Douwes)