Nieuws
Lisa, Roselie en Levi winnaars Für Elise-wedstrijd

Lisa, Roselie en Levi hebben de eerste prijs in hun leeftijdscategorie van de Für Elise-wedstrijd, georganiseerd door het Huygens Festival, gewonnen. Met een mooi juryrapport van de jury, vertegenwoordigd door voorzitter Silvana Senff, ontvingen zij prijzen beschikbaar gesteld door ondernemers uit het Huygenskwartier.

Over de tekening van Lisa, in de categorie tot 8 jaar, zei de jury ‘Een prachtige connectie met de natuur’. Muziek heeft eeuwigheidswaarde, het gaat maar door, elk van de 4 seizoenen en jaar in jaar uit. De verfilming van de dansende Roselie, in de categorie 9 jarigen oordeelde de jury ‘Een zeer expressieve en originele vertolking. Een prachtige dans en heel ritmisch uitgevoerd’.

In de categorie 10 -13 jaar was het moeilijk te kiezen. De jury: ‘De 1e en 2e prijs lagen zeer dichtbij elkaar. Dus een nipte zege voor Levi. Deze minimalistisch verbeelding van een tere Für Elise is een kunstwerk. Heel verfijnd en zeer abstract gehouden’.

Lea, Susette en Valerie eindigden in hun leeftijdscategorie als tweede en als goede derde finishten Sophie, Roos en Chloë. Annelot ontving de aanmoedigingsprijs en Dora een eervolle vermelding. Er waren in totaal 13 inzendingen: die varieerden van een mobiel, collages, tot een vleugel gemaakt van papier, tot een filmpje.

De inzendingen worden getoond in de etalages van de ondernemers in het Huygenskwartier Voorburg. Zij; Undine Lederwaren, Just Kidding, Brugman, In de Wolken, De winkel van Paulien,  Aad de Leeuw Bloemen, Bakkerij Klink en Silvana Senff Women hebben de prijzen dan ook beschikbaar gesteld. De inzendingen zijn tot 1 oktober te bewonderen.