Activiteiten
Maand lang (online) events over vrede en recht

Jaarlijks openen vele internationale organisaties in Den Haag rondom de internationale dag van de vrede hun deuren voor het publiek. Een mooi moment om meer te leren over hoe er vanuit de stad van vrede en recht gewerkt wordt aan een betere wereld. Door maatregelen rondom corona is het programma dit jaar aangepast en organiseren onder andere de partners van de Haagse Internationale Dag, Just Peace, 75 jaar Vrijheid een maand lang gezamenlijk (virtuele) activiteiten onder de naam: Just Peace Month in Den Haag.

Gedurende deze maand wordt men ondergedompeld in de wereld van vrede en recht. Veel activiteiten worden online aangeboden zodat men, vanuit de eigen woonkamer, kan deelnemen aan events over onderwerpen zoals: mensenrechten, het verbeteren van (online) veiligheid en hulp bij humanitaire rampen. Of meedoen aan activiteiten die gaan over: werken aan je innerlijke vrede, 1.000 kraanvogels vouwen en een rondleiding door de internationale zone volgen. Tijdens de Just Peace Month maakt men kennis met bedrijven en organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor een beter leven: voor mens, natuur en dier.

De Just Peace Month start op zondag 20 september, met een officiële opening bij het Museon om 13:00 uur. De activiteiten lopen door tot en met 24 oktober. Alle events tijdens de Just Peace Month – waaronder een live-talk en filmvertoning over persvrijheid en het ‘speak up concert’ voor Vrede en Recht – zijn op de website justpeacethehague.com te vinden. Vanwege de maatregelen rondom corona hebben activiteiten op locatie een beperkt aantal plekken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter