Nieuws
Renovatie Provinciehuis uit de startblokken

Op een bijzondere manier is het officiële startsein gegeven voor de renovatie en verduurzaming van het hoofdgebouw van het provinciehuis. Commissaris van de Koning Jaap Smit gaf met een portofoon de opdracht het wapen van de provincie Zuid-Holland, de rode leeuw, symbolisch met een hijskraan van het gebouw te takelen. Het afscheid van het wapen op de gevel van het provinciehuis is tijdelijk. Het is de bedoeling dat deze over twee jaar, als de renovatie is afgerond, weer een plek krijgt op het vernieuwde provinciehuis.

Na alle voorbereidingen en onderzoek afgelopen periode is onlangs de omgevingsvergunning verleend en start nu de daadwerkelijke renovatie en verduurzaming van het pand. Een belangrijke mijlpaal voor de provincie, hoofdaannemer Kuijpers en de andere samenwerkende partijen.

Voordat Commissaris van de Koning Jaap Smit de opdracht gaf het wapen op te hijsen, benadrukte hij de ambities die de provincie met het gebouw nastreeft: ,,Bij de renovatie staan innovatie en duurzaamheid centraal, met hergebruik van materialen en als resultaat een energieneutraal, open, licht en transparant provinciehuis, klaar voor de toekomst. Dat is waar we als provincie voor staan.”

Het hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland, een beschermd stadsgezicht uit de jaren ’60 naar ontwerp van architect Peutz, wordt de komende jaren gerenoveerd en verduurzaamd. Door het renoveren van het hoofdgebouw beschikt de provincie straks over een gebouw dat voldoet aan de eisen van de tijd. De modernisering en de renovatie zullen leiden tot een energieneutraal gebouw. (foto provincie ZH)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter