Nieuws
Oplossingen parkeeroverlast Fonteinkerk

Wethouder Jan-Willem Rouwendal wil de parkeeroverlast in Voorburg-West die veroorzaakt wordt door nieuwe bewoners van 19 woningen die in en op de Fonteinkerk worden gebouwd, aanpakken. Dat blijkt uit een brief van hem aan de gemeenteraad.

Zo kunnen er, vooruitlopend op de bouw van een Integraal kindcentrum IKC Heeswijk, zeven parkeerplaatsen komen aan de Heeswijkstraat. Probleem daarbij: die zeven staan in de stukken over de omgevingsvergunning voor de bouw van het IKC. Bewoners kunnen daarop nog reageren. In de buurt is er weerstand tegen de parkeerplaatsen omdat er groen door verdwijnt.

Parkeren kan in de weekeinden op de parkeerplaats naast het ziekenhuis, aldus de wethouder. Dan is de hefboom open. Er wordt nu met het ziekenhuis bekeken of de parkeerplaats ook ‘s avonds opengesteld kan worden.

In het kader van een nieuwe meting over parkeerdruk in Voorburg-West wil Rouwendal de invoering van een blauwe zone in de Park Leeuwenberghlaan bekijken. Dan kan ook de invoering van éénrichtingverkeer op het Westeinde aan de orde komen, al heeft dat laatste wel gevolgen voor de verkeersstromen in de wijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter