Nieuws
Verkeer A4 rijdt onder fly-overs knooppunt Hofvliet

Twee jaar nadat de eerste palen de grond in gingen voor de bouw van het nieuwe knooppunt Hofvliet, kon het afgelopen weekend de A4 richting Den Haag worden verlegd naar de definitieve locatie onder het eerste deel van de fly-overs. In het weekend van 10 op 11 oktober volgt ook de rijbaan richting Amsterdam.

Een belangrijke stap in de fasering omdat de bouwers het knooppunt nu verder af kunnen bouwen. Als de nieuwe N434 (RijnlandRoute) met geboorde tunnel en verdiepte ligging straks klaar is, zorgt knooppunt Hofvliet (ten noordoosten van natuur- en recreatiegebied Vlietland) voor de verbinding met de A4. Aan de westkant zorgt het knooppunt Ommedijk straks voor de verbinding met de A44.

Er is gestart met het plaatsen van de eerste kabelkoker-elementen in de tunnel voor de RijnlandRoute. Het wegdek komt straks op zo’n 3 meter hoogte, daaronder komen de kabels en leidingen voor alle tunnel technische installaties waaronder de verlichting, het brandmeldsysteem, de noodtelefoons en de slagboom. Hiervoor leggen de bouwers een kabelkoker aan, die bestaat uit prefab betonnen elementen van maar liefst 2,5 meter hoog, hoog genoeg voor onze monteurs om er straks doorheen te lopen. Elk element is 2 meter lang, voor 1 tunnelbuis van 2,25 km zijn ruim 1100 elementen nodig. (foto RijnlandRoute)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter