Nieuws
Nieuw bouwplan bij Voorburg-West

Aan de Maanweg moeten tussen de Melkwegstraat en de Binckhorstlaan aan de kant van de Binckhorsthaven 950 tot 1100 woningen komen. Ze worden ondergebracht in vier blokken die tot 50 meter hoog worden. Dat blijkt uit het Gebiedspaspoort Maanweg dat B&W van Den Haag hebben vastgesteld.

De Maanweg zelf wordt een ‘laanachtige werkstraat’ waar maximaal 50 kilometer per uur gereden mag worden. Er komt, aan de kant van Voorburg-West, een trambaan te liggen. Het gebied aan weerszijden van de Broeksloot wordt een park met doorsteken vanuit Voorburg naar de Maanweg.

Bij de ontwikkeling werken de zes grondeigenaren samen. De vier woonblokken krijgen elk hoge delen (50 meter) en lagere (30 meter). Onderin komen commerciële ruimten en maatschappelijke voorzieningen. Ter hoogte van het tankstation komt een plein. Het tankstation blijft maar er komen horeca en een supermarkt bij.

Aan de kant van de Binckhorstlaan komt in het woonblok een school. Gekeken wordt nog naar een kleine brug over de haven naar de Caballerofabriek. De havenkade achter de te bouwen woningen wordt minstens elf meter breed en groen. Elke woonblok krijgt een eigen parkeergarage met groen erop. Zo ontstaan groene verblijfsruimten, ook voor sport en spel.

Volgens B&W gaat het nu om de ‘initiatieffase’. Nu volgt inspraak, ook voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Volgens B&W vormt de woningbouw de verbinding tussen het ‘lommerrijke Voorburg’ en de hoogstedelijke Binckhorst. Er zal sprake zijn van en ‘hoogwaardige openbare ruimte’. (illustratie PosadMaxwan)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter