Nieuws
Woede en verdriet bij verdwijnen geliefd zitje

Woede en verdriet wisselen elkaar dezer dagen af aan de oever van de Vliet in Voorburg. Sinds jaar en dag staat daar nabij het verpleeghuis een gezellig zitje. Wat banken rond een boom. Heel wat oudere Voorburgers maken hier dagelijks gebruik van voor een kletspraatje. Deze week is echter begonnen met de bouw van een blok woningen langs de parkrand. Het zitje is zonder pardon met hekken van de openbare weg afgesloten. Bewoners van de nabijgelegen seniorenflat zijn op de bouwkeet afgestapt om te vragen of het hek niet achter het zitje kan. Meer dan een ‘neen, we hebben hier vergunning voor’ leverde dit niet op.

In het bouwplan voor de luxe appartementen wordt reeds gesproken over dit zitje. In overleg met de gemeente is indertijd besloten dit een aantal meters op te schuiven. Dit is echter niet gebeurd. Een hek ervoor en dat is dat. ,,Typisch de gemeente Leidschendam-Voorburg”, zegt een dame, die tevergeefs haar bankje probeert te bereiken. ,,Wie poen heeft krijgt alles voor elkaar. Wie dat niet heeft, mag opsodemieteren.” Ze wordt gesteund door een andere zitplaats zoeker: ,,Weet je, de jongeren kunnen verderop in het park doen en laten wat te ze willen. Voor ons ouderen is een gezellig zithoekje nog teveel gevraagd.”

De hoop is nu dat iemand met een beetje verantwoordelijkheidsgevoel binnen de gemeente opstaat en dat het zithoekje snel terugkeert.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter