Nieuws
Vragen over rol GroenLinks bij sociale woningbouw

D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen plaatst vraagtekens bij de rol die de nieuwe coalitiepartner GroenLinks heeft gespeeld bij het besluit om op de plek van het Landal-kantoor (Triadome) in Plaspoelpolder woningen te realiseren waarvan minstens 30 procent in de sociale sector zit.

Op dinsdagmiddag 22 september zond de gemeente daarover een persbericht uit. Die avond gebruikte GroenLinks-gemeenteraadslid Nathalie Reijnders het bericht om in een vergadering van de gemeenteraad aan te geven dat er door toetreding van GroenLinks tot de coalitie meer sociale woningen komen.

In vragen aan B&W stelt Van Dolen dat de gemeenteraad al op 8 september de stukken inzake Triadome ontving. ‘Wanneer is besloten om het betreffende persbericht uit te doen en waarom heeft dit zo lang geduurd nadat de stukken al verzonden waren’, wil Van Dolen weten.

Verder vraagt hij naar de betrokkenheid van GroenLinks bij het stuk dat op 8 september naar de gemeenteraad kwam. GroenLinks was toen nog oppositiepartij. Op zaterdag 5 september werd bekend dat de partij tot de coalitie ging toetreden. Dat is deze week met de benoeming van wethouder Floor Kist bevestigd.

‘Als GroenLinks wel betrokken is geweest bij de totstandkoming van dit stuk, hoe kan het dan dat de andere oppositiepartijen er niet bij betrokken zijn geweest? Indien GroenLinks hier niet bij betrokken is geweest, hoe kan het dan dat GroenLinks stelt dat dit mogelijk is gemaakt door hun inbreng?’, wil van Dolen weten.

Ook over de genoemde 30 procent heeft Van Dolen vragen aangezien er eerder gesproken werd over 15 procent sociale woningbouw 15 procent middeldure woning bouw. Verder vraagt hij naar het percentage sociale woningbouw in heel Klein Plaspoelpolder. Eerder is aangegeven dat dit elf procent zou zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter