Nieuws
Rondweg Stompwijk kost miljoen meer

De aanleg van de Veenpoldersweg in Stompwijk kost een miljoen euro meer dan eerder gedacht. Dat komt omdat een deel van de weg middels heipalen ondersteund moet worden en er langs de hele weg lantaarns komen.

Oorspronkelijk had de gemeente 11,9 miljoen euro uitgetrokken voor de weg die vrachtverkeer rond de kern van Stompwijk moet gaan leiden. De weg zou medio 2021 klaar moeten zijn.

De herinrichting van de Dr. van Noortstraat staat nu voor begin 2022. Eerst moet de gemeente nog een akkoord bereiken met Hoogheemraadschap Rijnland gezien de kade van de Stompwijksevaart.

Inmiddels is duidelijk dat de gemeente ook meer geld kwijt is aan de inhuur van externe experts, onderzoek en juridische begeleiding bij de wegwerken rond Stompwijk, waartoe ook het aanbrengen van een nieuw wegdek op de Stompwijkseweg inclusief werken aan de kademuur Stompwijksevaart, hoort. Bovendien stijgen de uurlonen van alle betrokkenen.