Activiteiten
Burendag kan ook prima op anderhalve meter

Nog nooit is de ‘Buurtborrel’ in de wijk van Populierendreef 502-556 te Voorburg zo belangrijk geweest als dit jaar tijdens de Nationale Burendag. Een bijzondere periode achter de rug met de corona, wist de wijk elkaar al goed te vinden. Maar niet wetende wat het komende half jaar nog ging brengen, zocht de feestcommissie elkaar op om met hulp van het Oranjefonds, Douwe Egberts en Stichting Vlietwensen een vol programma voor de buurt in elkaar te zetten.

De hele dag stond in teken van diverse kinderactiviteiten, het schilderen van vogelhuisjes, een springkussen, voetbaltafel en sjoelbak. De locale sponsoren Bakker van Maanen en Slagerij Christiaanse (beide in winkelcentrum Leidsenhage) zorgden voor heerlijke coronaproof verpakte borrelhapjes per huishouden. De weergoden waren de bezoekers eveneens goed gezind, gezellig buiten iedereen op een vaste plek zittende, het mocht de pret niet drukken. ,,Ongelofelijk wat je met een ‘simpele borrel’ kan bereiken, twee huishoudens die pas na 22 jaar in dezelfde buurt wonend elkaar echt goed spreken”, aldus één van de organisatoren. ,,Deze traditie houden we erin, want ook al staan we ver (minimaal 1.5m) van elkaar vandaan, we zijn nog nooit zo dichtbij elkaar geweest.”

Ook in de wijk Bovenveen werd Burendag gevierd. Dat gebeurde onder meer in de tuin van de Koningskerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. De bezoekers konden en gratis pannenkoek  eten, er stonden ook allemaal tafeltjes waar men lekker kon zitten alles op 1,5 meter afstand. Er was ook een bandje, dan voor de nodige sfeer zorgde. Iets verderop  op bij  Middin Trefpunt Bovenveen zat men gezellig buiten.  En bij de Fitplaats in Park Het Loo kon jong en oud aan de conditie werken. (foto’s Laurence Lintz en Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter