Nieuws
Haagse windturbine in particuliere handen

De Haagse windturbine bij de A4, op het terrein van CEVA, Westvlietweg 7, is eigendom geworden van Wind Mediars b.v. met hoofdzetel in Den Haag. Het bedrijf is echter feitelijk gevestigd in Wieringerwerf en eigendom van Den Engelsen Beheer b.v. en MRO Holding.

De turbine werd neergezet door De Wolff windenergie Nederland. Eind 2017 nam energiebedrijf Eneco alle windturbines van dat bedrijf over behalve de Haagse windmolen. Dit vanwege de politieke en maatschappelijke commotie rond de turbine, die vlak naast de woningen in het Zeeheldenkwartier staat.

Wanneer De Wolff de turbine aan Wind Mediars heeft verkocht is onduidelijk. Geen der betrokkenen wil nadere informatie geven. MRO Holding is een financiële holding die eerder in Den Haag zat doch nu in Middenmeer is gevestigd. Den Engelsen Beheer heeft hetzelfde adres als Wind Mediars in Wieringerwerf.

CEVA heeft de eigen bedrijfspanden op Westvlietweg afgebroken om ruimte te maken voor nieuwbouw. De grond is in handen van Warehouses De Pauw Nederland uit Breda. Dat geldt ook voor de 425 vierkante meter waarop de windturbine staat. (foto Charles Groeneveld)