Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen maar nederlagen

Een slecht weekeinde voor de lokale voetbalclubs: er werd alleen maar verloren. Een excuus voor allen: er werd op vreemde bodem gespeeld

AFC – Forum Sport 2 – 1

De 1e helft was een tactisch schaakspel. Het jonge elftal van Forum Sport met twee 17-jarigen in de basis, speelde onbevangen. AFC Amsterdam heeft een stabiel elftal met een sterk middenveld. Zodra Forum Sport balverlies leed kwamen de Amsterdammers er heel snel uit.

In de 30e minuut was het Nychel L’Ami die met een vrije trap de keeper van AFC tot een knappe redding dwong. AFC was het combinatievoetbal van Forum Sport soms zat en maakte een aantal vervelende overtredingen. Toch scoorde de ploeg in de 37e minuut. Een lange bal van achteruit werd door de Forum Sport-verdediging niet goed ingeschat. Zodoende kreeg Dino Janssen de bal op een presenteerblaadje en passeerde Forum Sport doelman Justin van Look in de korte hoek: 1-0.

Een paar minuten later was het alweer 1-1. Nychel L’Ami speelde de bal hoog voor het doel en spits Luuk Goedbloed kopte de bal over de doelman van AFC. Nog voor rust kreeg dezelfde speler een enorme kans op de 1-2. Goedbloed liep alleen op de doelman af maar die wist de bal van zijn schoen te plukken.

Na rust was het opnieuw een tactisch spel maar werd het wel duidelijk dat AFC meer 1e klasse ervaring in het elftal had. AFC kreeg wat meer vat op het spel van Forum Sport . Waren meer in balbezit en in de duels fysiek wat sterker. In de 68e minuut viel de ‘logische’ 2-1. Tom van den Brink schoot een afvallende bal hard in.

Forum Sport probeerde de laatste 20 minuten nog te forceren. Vlak voor tijd leek het te lukken. Een kopbal van Luuk Goedbloed ging een paar centimeter aan de verkeerde kant van de paal net naast. Forum Sport speelde een goede wedstrijd maar kwam met net iets tekort tegen het ervaren AFC.

Overige uitslagen:

HPSV – SEV 4 – 1

VV Laakkwartier – VV Wilhelmus 2 – 1 (1-1 Cedric Aké)

RKDES – Stompwijk’92 3 – 1 (0-1 Lorenzo Korte)

RKAVV – Alcides afgelast (corona bij Alcides)