Activiteiten
Woej zet zich in tegen eenzaamheid

Van 1 tot en met 8 oktober is het de week van de eenzaamheid. Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor omzien naar elkaar en waarbij er acties en activiteiten worden georganiseerd om zich in te zetten tegen eenzaamheid. Woej zet zich deze week extra in door middel van een kaartenactie en kletspotten. Ook worden er op de wijkcentra attributen neergelegd om de bewustwording te vergroten en tips en tricks mee te geven in de vorm van een hand-out.

Maar niet alleen tijdens deze week wil Woej zich hardmaken voor het omzien naar elkaar. Bij Woej zijn er het hele jaar door projecten en activiteiten die helpen om eenzaamheid tegen te gaan. Een aantal hiervan willen we graag uitlichten:

Het ‘Bezoek op maat-project’ bestaat al jarenlang en er zijn zo’n 50-60 matches per jaar actief. Het project verbindt eenzame ouderen en/of mantelzorgers aan een vrijwilliger die wekelijks of om de week op bezoek gaat, een wandeling maakt of een leuke activiteit buiten de deur onderneemt. Voor veel van deze ouderen en/of mantelzorgers is dit een van de hoogtepunten in de week. Er is veel vraag naar een maatje die op bezoek komt, maar helaas zijn er niet genoeg vrijwilligers om iedereen (op maat) te kunnen matchen. Wilt u zich graag inzetten voor deze ouderen en eenzaamheid tegengaan? Dan zou het enorm helpen als u zich aanmeld als vrijwilliger.

Naast het Bezoek op maat-project zijn er het hele jaar door activiteiten in wijkcentrum de Plint (Frederiklaan Leidschendam) en wijkcentrum de Groene Loper (Van Royenstraat Voorburg) waaraan deelgenomen kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan koffie momenten, de bingo, tekenen/schilderen of andere activiteiten. Het onderlinge contact staat hierin centraal. In de wijkcentra zijn vele vrijwilligers actief achter bijvoorbeeld de receptie en de bar. Maar er zijn ook vrijwilligers die Nederlandse les geven, de kidsclub organiseren, zich inzetten bij het Sociaal Servicepunt of actief zijn bij Woej Vervoer. De vrijwillige inzet kan enorm helpen om met anderen in contact te komen en tegelijkertijd iets te betekenen voor de maatschappij.

Heeft u behoefte aan contact met anderen, wilt u graag meer informatie over het doen van vrijwilligerswerk of u opgeven als bezoekmaatje? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de receptie van Woej door tussen 9.00 en 13.00 te bellen naar 070 2054750 of door te mailen naar info@woej.nl. Een kijkje nemen op de website kan natuurlijk ook: www.woej.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter