Activiteiten
Help Vlietland nog mooier te maken

In oktober en november worden in Vlietland zo’n 12.000 zichzelf vermeerderende bolgewassen geplant in 6 verschillende soorten. Ook worden er 150 nestkasten voor verschillende vogelsoorten opgehangen.

Beide activiteiten worden met behulp van vrijwilligers uitgevoerd. Een kans om met eigen handen de natuurwaarden in Vlietland te vergroten en om een leuke, actieve middag door te brengen in dat mooie gebied Bij het bollenplanten zijn kinderen onder leiding van volwassenen hartelijk welkom.

Het bollen planten gebeurt in de herfstvakantie: op woensdag 21 oktober en zaterdag 24 oktober tussen 13 en 17 uur. Voor begeleiding, materialen en gereedschap (ook op kinderformaat) wordt gezorgd, dus vrijwel iedereen kan meedoen. Er is plaats voor ongeveer 100 vrijwilligers, met of zonder kinderen.

Het ophangen van nestkasten vindt plaats op woensdagmiddag 18 november en op zaterdagmiddag 21 november tussen 13 en 17 uur. Er is plaats voor ongeveer 25 vrijwilligers, die onder begeleiding van een ervaren bioloog aan de slag gaan. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Er moet gesjouwd en geklommen worden waardoor deze activiteit minder geschikt is voor kinderen.

De middagen zijn zo opgezet, dat deelnemers zich aan de RIVM- richtlijnen kunnen houden.

Als u als vrijwilliger mee wilt doen aan één van deze activiteiten, schrijf u dan voor 7 oktober in via http://www.vriendenvanvlietland.nl Op de startpagina vind je de link naar het inschrijfformulier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter