Activiteiten
Kinderboekenweek met leuke activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek die van 30 september tot 11 oktober wordt gehouden, gaat de bibliotheek terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven en zo komt de wereld van vroeger dichterbij. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. En er zijn diverse activiteiten in de bibliotheek.

De Jonge Avonturiers trappen de Kinderboekenweek af met liedjes uit hun nieuwe kindertheatervoorstelling, die maart volgend jaar in première gaat. Speciaal voor de Kinderboekenweek geven zij korte optredens in de bibliotheken. Dat is voor kinderen van 6 tot 10 jaar op woensdag 30 september in Voorburg  van 14.30 tot 14.45 uur en in Leidschendam van 15.30 tot 15.45 uur. Toegang is gratis.

,,In de Kinderboekenweek reizen we in de bibliotheek door de tijd met een leuke stickerspeurtocht. Terwijl je zoekt, leer je ongemerkt veel over de geschiedenis”, vertelt Jaap van Buren. ,,Verspreid in de bibliotheek vind je grote stickers in de vorm van een raket. Op deze stickers staan allemaal weetjes uit het boek Hadden de Grieken al raketten? Op een formulier kun jij aangeven of deze weetjes waar of niet waar zijn.” Dit is voor kinderen vanaf 8 jaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek en gratis.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar ligt er vanaf 30 september een heel leuk boekje klaar in de bibliotheek. Haal het DOE-BOEKJE op en geniet van 12 pagina’s lees-, raad-, kijk- en puzzelplezier. Het boekje is gratis. Maar let op: zolang de voorraad strekt.

Jaap van Buren: ,,Kijk op  www.bibliotheekaandevliet.nl/kinderboekenweek2020 voor spannende boeken over geschiedenis. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter