Nieuws
Klok Oude Kerk Voorburg luidt vandaag 500 keer

Vandaag, dinsdag 29 september, om half tien luiden de kerkklokken rond het Plein in Den Haag acht minuten en 20 seconden. In Voorburg luidt de klok van de Oude Kerk aan de Herenstraat. Acht minuten en 20 seconden, dat is precies 500 tellen. 500 is het aantal minderjarige asielzoekers dat Nederland op zou moeten nemen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dat vinden vele kerken, wetenschappers, (oud-) politici, bekende Nederlanders. In totaal al meer dan 100.000 ondertekenaars van de petitie op https://www.500kinderen.nl/petitie-griekenland

B&W hebben op verzoek van de gemeenteraad een brief aan het kabinet gezonden waarin zij aangeven kinderen uit het afgebrande vluchtelingenkamp Moria te willen opnemen. De tekst luidt aldus:

‘Geachte leden van het kabinet,
De Griekse minister van burgerbescherming heeft al in oktober 2019 alle EU regeringen gevraagd om 2500 alleenstaande minderjarige vluchtelingen uit de vluchtelingenkampen te herplaatsen vanuit Griekenland. De alleenstaande kinderen in deze kampen hadden onvoldoende toegang tot de meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs.

Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children alle gemeenten in Nederland hebben opgeroepen om een deel (500) van deze kwetsbare kinderen op te nemen. Door de brand in Kamp Moira op Lesbos is de situatie nog verder verslechterd en de situatie onhoudbaar geworden. Daarom verzoekt het college met klem om alsnog zo snel mogelijk 500 kinderen naar Nederland te halen. Zodra dit mogelijk is, is de gemeente Leidschendam-Voorburg bereid kinderen op te vangen. Met hoogachting, burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg’.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter