Nieuws
Strijd om lokale zendmachtiging

De lokale omroep Midvliet strijdt met de Stichting omroep Leidschendam-Voorburg om een nieuwe zendmachtiging voor de gemeente. De Stichting runt Leidschendam-Voorburg TV. Op dit moment heeft Midvliet een zendmachtiging. Die ging op 9 januari 2016 in met een looptijd van vijf jaar. Destijds deed de Stichting ook een gooi naar de zendmachtiging. B&W vond hen echter ‘niet representatief’.

B&W doen een voordracht aan de gemeenteraad. Die beslist vervolgens. Dat gebeurt in de vorm van een advies aan het Commissariaat voor de media. Dat is de instantie die formeel de zendmachtiging toekent. Op 16 mei 2017 heeft dat Commissariaat Midvliet aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente. Buiten Midvliet en de Stichting kan er geen partij meer een aanvraag indienen voor de lokale zendmachtiging. De termijn daarvoor is inmiddels gesloten. In 2016 streden beide partijen ook om de zendmachtiging in Wassenaar. Ook die ging toen naar Midvliet.

De Stichting omroep Leidschendam-Voorburg is gevestigd in Rijswijk en maakt samen met de Stichting Omroep Wassenaar, de Stichting Omroep Rijswijk en Feel Good Radio, de lokale omroep van Pijnacker-Nootdorp, onderdeel uit van Feel Good Media.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter