Nieuws
Twee maanden voor meepraten over Schakenbosch

Twee maanden, dat is de periode die B&W en Schakenbosch b.v. uittrekken om direct betrokkenen en het ‘bredere publiek’ te laten meepraten over het bouwplan voor landgoed Schakenbosch. Dat blijkt uit een bericht van beiden aan de gemeenteraad.

Onder direct betrokkenen verstaan beide partijen belanghebbenden, de indieners van zienswijzen op het bestemmingsplan en de leden van de bestaande Klankbordgroep. Het ‘bredere publiek’ vormen omwonenden en bewoners van Leidschendam Noord, alsmede andere belangstellenden en belanghebbenden vanuit Leidschendam-Voorburg.

Doel van de participatie is inzicht te verkrijgen in de belangen die spelen rondom de plannen voor Schakenbosch, en om daarmee een voor iedereen inzichtelijke afweging te kunnen maken. Zo moet er meer draagvlak voor de plannen ontstaan.

De participatie gaat over de plannen zoals die voorliggen in het voorgenomen bestemmingsplan Schakenbosch op basis van het in 2017 door de Raad vastgestelde Ruimtelijke Kader, en de aandachtspunten die de gemeenteraad op 7 juli middels een amendement aangaf.

In het amendement en het ruimtelijk kader zitten tegenstrijdigheden, stellen B&W en Schakenbosch b.v.. Het gaat dan om het oppervlak dat bebouwd mag worden, hoeveel er gebouwd mag worden en het te realiseren percentage sociale woningbouw.

De participatie gaat over deze drie zaken: wat, waar, en hoeveel gebouwd gaat worden. Daarbij is aangegeven dat de invulling van 30% sociaal ook een combinatie kan zijn van zorg, maatschappelijke functies en woningen.

Voor de participatie komt er een ronde tafelgesprek met de direct betrokkenen en een inloopbijeenkomst voor de bredere doelgroep. De uitkomsten van de participatie worden in een verslag vastgelegd. Daarnaast stellen Schakenbosch b.v. en de gemeente samen een notitie op. Daarin staan de weerslag van de participatie in de vorm van een kwalitatieve belangenafweging, conclusies over wat dit betekent voor het bestemmingsplan, de verdere planvorming.

Het participatieverslag en de notitie worden aan de gemeenteraad en aan participanten toegezonden. Ze komen ook op de website van de gemeente te staan.

Op 7 juli stelde de gemeenteraad dat het te bebouwen gebied in Schakenbosch kleiner moest worden, er minder dan 325 woningen dienden te komen, 30 procent sociale woningbouw in het plan moest, er een integraal milieuonderzoek naar de effecten van de plannen moest komen en de participatie van omwonenden vorm gegeven moest worden. Daardoor werd het door Schakenbosch b.v. opgestelde bouwplan onderuit gehaald. Een wijzing van het bestemmingsplan om dat bouwplan te realiseren werd niet door de gemeenteraad behandeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter