Activiteiten
Vandaag begint Week tegen de Eenzaamheid

Vandaag, donderdag 1 oktober, begint de Week tegen de Eenzaamheid. Ruim een miljoen Nederlanders geven aan dat ze zich wel eens eenzaam voelen. Dit kan serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het belangrijk om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan.

Wethouder Juliette Bouw: ,,We vragen iedereen om hier alert op te zijn en oog te hebben voor elkaar. Ga eens op bezoek bij je buurvrouw, stuur een kaartje of bel naar je oma die nu geen bezoek durft te ontvangen of vraag eens aan een vriend of vriendin hoe het nu écht met hem gaat. Daarnaast kunt u zelf ook iets doen om eenzaamheid te voorkomen. Ga bijvoorbeeld eens naar een ontmoetingsbijeenkomst, ga vrijwilligerswerk doen of probeer eens een nieuwe sport of hobby.”

Kent u, of bent u iemand die graag hulp wil inschakelen tegen eenzaamheid? Dan kunt u altijd contact opnemen met het Sociaal Servicepunt door te bellen naar 070 – 205 7000 of door te mailen naar info@sociaalservicepunt.nl

In het kader van de Week tegen de eenzaamheid worden een groot aantal activiteiten georganiseerd door Woej, SenW en diverse andere personen en organisaties. Informatie daarover is te vinden op de sites van de organisatoren  http://www.senw-lv.nl, www.woej.nl, www.cochaaglanden.nl, www.vitality-club.nl, www.ruimtegever.nu Let op: het programma is samengesteld voordat het kabinet nieuwe coronamaatregelen afkondigde waaronder maximaal 30 mensen in een binnenruimte.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter