Nieuws
Meer activiteiten Huygens Festival

Het bestuur van het Huygens Festival wil ook gedurende het jaar door activiteiten zichtbaar zijn, en niet alleen met het jaarlijkse festival voor klassieke muziek in Voorburg. Dat heeft de voorzitter van het bestuur Annet Weijermars bekend gemaakt.

Tussen 11 en 13 september organiseerde het Huygens Festival in weerwil van de coronacrisis, drie dagen vol klassieke muziek en dans. Het werd een groot succes. Zo keken 1500 mensen wereldwijd naar de livestream van het gebeuren. De voorstellingen waren allemaal vol bezet.

Volgens mevrouw Weijermars heeft het gebeuren de veerkracht van de culturele sector aangetoond. Men kan omgaan met veranderende omstandigheden. Dat zou juist nu erkend moeten worden wetende dat de sector financieel kwetsbaar is.

De bestuursvoorzitter pleitte tegenover gemeenteraadsleden voor een bredere samenwerking met de gemeente, de aanstelling van één beleidsambtenaar waartoe men zich kan wenden, en een betere planning van evenementen rondom de festivaldata. Voorts riep zij op de vorming van het Cultuur Podium (samenwerking van culturele instellingen in de gemeente) eindelijk af te ronden.

Klassieke muziek moet een kans krijgen, aldus mevrouw Weijermars. Daar is volgens haar ook een breed draagvlak voor. Zij pleitte voor de invoering van een gelijkvormig muziekonderwijs op alle basisscholen waarbij het moet gaan om de muziek en niet zozeer over een toekomstig optreden. He niveau van het muziekonderwijs moet volgens haar omhoog.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter