Activiteiten
Proef de wilde natuur in Clingendael

Najaar in de natuur betekent zaden, bessen, vruchten en noten. Er valt nu veel te smikkelen en smullen in veld en bos. De vraag is echter wat je wel en niet kunt eten. Voor mensen die hier meer over willen weten, organiseert Daphne STRUINT dit najaar nog een aantal wildplukwandelingen met kleine proeverij na afloop: op zondag 11 oktober op Landgoed Clingendael.

Tijdens de wandeling leer je dan wat je, met respect voor de natuur, kunt oogsten uit het wild. Wist je bijvoorbeeld dat hondsdraf familie is van munt en je er dus prima een kopje thee van kan zetten? Dat de Europese berenklauw bijna in zijn geheel eetbaar is en de zaden kunt gebruiken als specerij? Dat je de meidoorn goed is voor je hart en de vruchten smaken naar overrijpe appels? Tijdens de wildplukwandeling van Daphne STRUINT komen er vele weetjes, recepten en verhalen over eetbare planten aan bod. Daphne: ,,Na afloop kijken mensen vaak met andere ogen naar het groen om hen heen.”

Dit najaar organiseert Daphne STRUINT een wildplukwandeling met kleine proeverij op zondag 11 oktober, 11.30 – 13.00 uur: Landgoed Clingendael, Den Haag. Prijs: € 27,50 pp, vanaf 2 personen: € 25,00 pp, kinderen vanaf 6 jaar: € 12,50. Meer informatie en aanmelden: www.daphnestruint.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter