Nieuws
Alles stond al klaar

De gemeenteraad blijft ook deze maand digitaal vergaderen. Dit ondanks het feit dat de vergaderzaal in Huize Swaensteyn al helemaal coronaproof was ingericht om weer ‘live’ met elkaar te debatteren. En de rijksoverheid dat ook toestaat.

De twee half ronde cirkels waarin de gemeenteraadsleden tot nu toe zaten zijn veranderd in een opstelling als in een schoolklas: twee aan twee in rijen tafeltjes achter elkaar. Waarbij de publieke tribune grotendeels is weggehaald en vervangen door een podium voor leden van B&W.

Het zal allemaal echter deze maand niet gebruikt worden. Het aantal coronabesmettingen stijgt, de rijksoverheid neemt extra maatregelen en er is een advies om grote groepen te mijden. Bovendien nadert het griepseizoen, moeten mensen bij lichte klachten thuis blijven , ook bij klachten van huisgenoten.

Dit alles maakt fysiek vergaderen volgens het presidium van de gemeenteraad ‘lastig en onwenselijk’. Eind oktober wil men de zaak opnieuw beoordelen om vervolgens te beslissen wat er in november kan of moet gebeuren.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter