Nieuws
Dambelang blijft pleiten voor nieuwe brug

DamBelang is blij met het raadsvoorstel ‘Bereikbaarheid Damcentum’ dat onlangs door B&W naar de gemeenteraad is gezonden. DamBelang is een groep bewoners, ondernemers en belanghebbenden, die zich hebben verenigd om de belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen.

B&W vragen de gemeenteraad om in te stemmen met een combinatie van maatregelen om de bereikbaarheid en doorstroming van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te verbeteren. De maatregelen bestaan uit de verdere voorbereiding van een nieuw aan te leggen brug over de Vliet ter hoogte van Klein Plaspoelpolder (KPP). Ook willen B&W een aantal aanvullende maatregelen nemen, zoals het plaatsen van brugsignalering (brugdisplays) en dynamische route-informatiepanelen (DRIP’s).

Leon de la Croix van DamBelang: ,,Het zal niemand verrassen dat wij enorm blij zijn dat B&W dit voorstel doen. De verdere voorbereiding van een nieuw aan te leggen brug over de Vliet ter hoogte van Klein Plaspoelpolder (KPP) is iets waar we lang en hard voor gestreden hebben. Een brug zorgt ervoor dat de verkeerstromen eerlijker verdeeld over alle wijken en straten, die daarvoor zijn ingericht”.

DamBelang kijkt uit naar het nieuwe participatietraject dat is aangekondigd. ,,We stelden al dat de extra brug noodzakelijk is voor de huidige verkeersstromen binnen de gemeente en uit onderzoek blijkt dat nu ook onomstotelijk. Laat staan als straks de nieuwe wijken KPP en Overgoo gerealiseerd zijn. Uit het raadsvoorstel blijkt ook dat de kosten het probleem niet zijn. De brug gaat namelijk decennia mee en wordt niet in een paar jaar afgeschreven. De druk op de jaarlijkse begroting is dan ook zeer klein.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter